Zbog čega je zatvoreni bazen dobar?

 

Ako ste u dvorište stavili bazen bez krovišta (bilo da se radi o samstojećem, plastičnom, keramičkom ili folijskom bazenu ojačanim staklenim vlaknima), zasigurno ćete se suočiti s nekim pitanjima.

 

- Kako spriječiti stalno prodiranje čestica prljavštine u bazen?

- Kako zadržati vodu toplom? Uvijek se hladi preko noći.
- Kvaliteta vode uvijek se pogoršava nakon kiše.
- Gdje su djeca? Vidiš li našeg psa? Zar se ne bojiš utapanja?

 

Kupili ste bazen i time ispunili san ne samo o sebi, nego i Vašim najdražima, u većini slučajeva uglavnom Vašem voljenom potomstvu. Pojavljuju li Vam se zbog bore na čelu zbog brige o sigurnosti i održavanju?

 

Mi smo u mogućnosti ukloniti sve bore jednim proizvodom - kupolom bazena! Ništa nije jednostavnije i učinkovitije. Problemi koje će Vam riješiti kupola bazena: 

 

Sigurnost! Ne morate se brinuti o tome gdje su djeca i kućni ljubimci. Budite sigurni da će kupola spriječiti nekontrolirani ulazak i eventualnu tragediju. Kupole bazena opremljene su mnogim osiguračima i sigurnosnim elementima (zaključavanje modula, zaključavanje vrata sa sigurnosnom bravom za djecu, itd.), što jamči maksimalnu sigurnost.

 

Povećajte temperaturu vode! Polikarbonatne ploče koriste se za izradu kupola za bazene. Ne samo da ove ploče ispunjavaju aluminijsku strukturu nadstrešnice, nego i povećavaju temperaturu vode u bazenu zbog svog sunčevog efekta. Ako pokrivate svoje bazene, u mnogim slučajevima možete produžiti kupališnu sezonu za nekoliko mjeseci. Ne samo da se voda ne hladi preko noći, već se BESPLATNO grije na sunčanom vremenu. Zahvaljujući tome, godišnje ćete uštedjeti i nešto novca.

 

Čista voda kao s izvora! Više Vam nije zabavno iz vode vaditi grubu prljavštinu poput trave, lišća, malih stvorenja I dr.? Čim pokrijete svoj bazen, onečišćenja neće moći prodrijeti u njega. Ništa od toga više neće pronaći svoj put u Vaš natkriven bazen. Vani počinje kišiti, a vi počinjete osjećati da se tijekom jakih kiša pH vrijednost u Vašem bazenu povećava i da morate koristiti kemikalije i stabilizirati vodu? Nema razloga za to - ako je bazen prekriven, nijedan od ovih čimbenika (kisela kiša, pelud, prašina itd.) neće utjecati na kakvoću vode. Voda ostaje čista. 

 

Od čega se prave kupole za bazene?

 

Glavna komponenta kupola za bazene posebna je aluminijska legura čija je površina obrađena SilverELOXom (odnosno lakiranje ili drveni dekor). Od ovog materijala izrađuju se svi nosivi profili, lukovi i konstrukcije u cjelini.

 

Kao materijal za punjenje se koristi stanični polikarbonat ili pleksiglas. Ta dva materijala imaju fizička svojstva da zamjenjuju solarne ploče i povećavaju temperaturu vode u Vašem vanjskom bazenu za prosječno 8 ° C.
 

Stvorite svoju individulanu kupolu prema želji
 

Bazen se može pokriti na više načina. Svatko može odabrati svoju varijantu. Birajte između nezahvalnih cerada bez sigurnosnih elemenata, koje Vam ni na kakav način neće olakšati održavanje bazena- sasvim suprotno, pored svega morat ćete čistiti i održavati ceradu, ili praktične, sigurne i višenamjenske kupole. 

 

Kupole bazena koje nudimo u ovim osnovnim varijantama modela:
 

Klasik je najpopularniji i najpovoljniji model kupole u obliku polukruga. Još jedna inovacija je rješenje Casablanca Infinity, koje predstavlja inovaciju Klasik modela i pogodno je za niske krovove. 
 

Casablanca je već po pitanju dizajna razrađeniji model i zadovoljava potrebe zahtjevnijih kupaca. Ovaj model izgleda vrlo impresivano i u visinama prolaza, kao i u nižoj varijanti. Casablanca model se također može proizvesti I bez tračnica. U našoj ponudi naći ćete i novi model serije Casablanca Infinity.
 

Dallas. Čak i sam naziv pokazuje da je to model koji je nekako privlačan i zanimljiv. To je upravo njegov oblik, kombinacija kupole bazena Klasik i Casablanca. Riječ je o cjenovno vrlo pristupačnom tipu čija je ljepota posebno uočljiva u niskoj I srednje visokoj izvedbi. Za whirlpoole postoji rješenje Dallas SPA.

 

Monaco će uglavnom cijeniti kupci koji preferiraju tehnički i konstruktivan dizajn. Njegov kvadratni oblik specifičan je po ravnim stalaku koji se spaja u elegantan luk. Savršen model za upotrebu u vanjskom prostoru gdje prevladavaju tehnički detalji. Najelegantniji model u visinama prolaza.

 

Monaco Future facelift je modela Monaco. Oštra povezanost stalka i luka zamijenjena je okruglim prijelazom. Njegov oblik podsjeća na kap, a popularnost mu raste. Model u kojem se elegancija, fine linije i dizajn spajaju u njihovoj maksimalnoj sličnosti.

 

Prema Vašoj želji možemo proizvesti i nestandardne atipične kupole bazena.
 

Većina modela može se proizvesti u minimalnim visinama (počevši od 55 cm). To će se uglavnom svidjeti onima koji žele najniže moguće krovište, kako bi u vrtu bili što neprimjetniji. U takvom slučaju preporučujemo da površinu dizajna tretirate posebnim lakiranjem - tzv. drveni dekor. Kupola  će izgledati kao da je napravljena od brijesta ili borovine. Možemo ih lakirati prema RAL-skali boja u onu boju koja će se uskladiti s prozorima, žbukom ili drugim detaljima Vašeg doma.

 

Na isti način možemo sve kupole bazena proizvesti na razini zalaska. Takve kupole istodobno služe kao zimski vrt, a možete ih koristiti ne samo za udobno presvlačenje, za pohranu vrtnog namještaja, nego zahvaljujući visini prolaza možete stvoriti vlastiti centar za opuštanje.

 

I samo zamislite: ljeto počinje, sunce sja, no tu i tamo ga prekrije oblak, a vaš san o odmoru u bazenu poremetio je vjetar. Osjećate li da ne možete uživati u bazenu? Netočno - ako imate visoki pokrov, onda možete. Odjenite kupaći kostim, uzmite ogrtač i ručnik u ruke. Bazen je pod krovom, kao i ležaljka, voda je ugodno topla jer kupola umnožava snagu sunčevih zraka i istovremeno sprječava vjetar, tako da ništa ne može poremetiti taj lijep ugođaj. Ne postoji ništa na putu između Vas i zasluženog odmora nakon teških opterećenja.

 

Nadalje, kod nas možete naći i dodatnu ponudu za pokrov automobila, koji će Vaš automobil štititi od vanjskih utjecaja. Specijalizirani smo i za kupole stanica i mjenjačnica, koje se mogu koristiti i na nogometnim stadionima i na stanicama javnog prijevoza. Ovdje možete naručiti natstrešnice visokokvalitetnih materijala za ulazna vrata.